VACANCIES

LEDIGA JOBB / VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA

HSSQE Manager

Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Vårt moderbolag, Gnutti Carlo, är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.


Vi söker nu en affärsmässig Kvalitetschef med erfarenhet, engagemang och förmåga att fortsätta driva Ljunghälls kvalitetsarbete framåt. För dig med rätt profil erbjuder vi ett spännande arbete i en internationell miljö.

ARBETSUPPGIFTER
Ljunghäll är ett av Europas ledande företag inom pressgjutning och det största pressgjuteriet i Sverige. Vi levererar till viktiga kunder inom fordonsindustrin, med högt ställda målsättningar och krav. Som Kvalitetschef hos oss har du det strategiska och operativa ansvaret för företagets arbete inom HSSQE (Health/Safety, Sustainability, Quality, Environment) och QMS (Quality Management System). Tillsammans med övriga chefer i ledningsgruppen blir du en nyckelperson som leder och utvecklar verksamhetens arbete inom dina områden.

I rollen som Kvalitetschef ansvarar du för att driva utvecklingen av QMS och säkerställa verksamhetens efterlevnad av gällande kvalitets och verksamhetssystem. Vidare har du det övergripande ansvaret för att säkerställa att vi upprätthåller certifieringar inom ISO14001 och IATF16949, samt att vi följer lagar och regler inom dina områden. Implementering av ISO 45001 finns med i Ljunghälls framtida utvecklingsresa. Som Kvalitetschef ska du utveckla vårt arbete utifrån hållbarhetsperspektiv och driva vårt klimatarbete framåt. Du ansvarar för att interna revisioner genomförs enligt fastställd plan och är företagets naturliga representant vid externa revisioner genomförda av kunder och certifieringsorgan. Vidare ansvarar du i rollen för KPI:er och mål inom HSSQE&QMS-området samt identifierar och följer upp åtgärder och förbättringar.

I ditt kunniga HSSQE-team, där du står för budget och personalansvar, finns ca 25 personer. Flera är direktrapporterande, men du har också underställda chefer.

Kvalitetschefen är en nyckelspelare i vår organisation och du agerar drivande part under kund- och leverantörsmöten. Tjänsten innebär ett nära samarbete med övriga avdelningar på Ljunghäll. Du fungerar tillsammans med din personal som en support till produktorganisationen och du har ett väl fungerande samarbete med marknadsavdelningen.

Då vi tillhör en större koncern utbyter vi erfarenheter och samarbetar företagen emellan. Där finns goda möjligheter att driva kvalitetsfrågor på en internationell arena och för rätt person ingår ansvaret för att koordinera det utbytet i rollen som Kvalitetschef.
 
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du som söker är affärsmässig och resultatinriktad som person, med god förmåga att bygga engagemang och förmedla förståelse för de krav och målsättningar som ställs internt och externt.

Du har relevant akademisk examen och flera års erfarenhet från liknande position som Kvalitetschef/HSSQE&QMS-chef, företrädesvis inom fordonsindustrin.

Vi tror att du har mycket goda kunskaper om process- och produktkvalitet samt från standarder såsom ISO14001, gärna också från kvalitetsstandarden IATF 16949. Det är ett extra plus om du även har erfarenhet av VDA6.3 eller är certifierad revisor.
 
Grundläggande ledar-/chefsutbildning alternativt dokumenterade meriter och erfarenhet av att leda personal är ett krav. Vi förutsätter att du är van att arbeta enligt LEAN/Kaizen-metodik för att organisera och utveckla arbetsprocesser. Du kommunicerar obehindrat på svenska, men även på engelska då det är vårt koncernspråk. Resor ingår i tjänsten.

OM TJÄNSTEN
Du rapporterar till VD. Tjänsten som kvalitetschef är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Ljunghäll AB. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom länk https://eternisweden.recman.no/job.php?job_id=231887
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Maria Edner på via 070-340 83 61 eller maria.edner@eterni.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Our website uses cookies. By continuing to surf on the page, you agree to us using cookies. Click here for more information.

I understand