VACANCIES

LEDIGA JOBB / VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA

INKÖPSCHEF

Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Vårt moderbolag, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.


Drivs du av att skapa långsiktigt värde genom effektiva inköpsstrategier? Vill du som ledningsgrupps representant, medverka till företagets utveckling? Ljunghäll söker nu en engagerad och framåtblickande inköpschef. Är du den vi letar efter?

Om tjänsten
Som Inköpschef på Ljunghäll får du ett helhetsansvar där du driver och utvecklar vår inköpsavdelning.  Fokus i rollen är att forma och upprätthålla en effektiv inköpsorganisation som säkerställer kostnadseffektiva och kvalitetssäkrade inköp till alla delar av verksamheten. Du sätter strategiska riktlinjer gällande utveckling och underhåll för vår leverantörsbas samt har det övergripande ansvaret för förhandlingar och avtalstecknande. En övervägande del av inköpsvolymen till fabriken är råmaterial i form av aluminium. Därav så kommer många strategiska utmaningar i din vardag ha en stark koppling till anskaffning av råmaterial. Verksamheten omfattar stora kundprojekt och därmed stora komplexa maskin och verktygsinköp. Rollen innebär ett nära samarbete med samtliga avdelningar i Södra Vi - framför allt med teknik, produktion, logistik, underhåll och ekonomi. Du har också tät kontakt med vår systerfabrik i Kungsör samt den centrala inköpsorganisationen i Italien. 

Tjänsten innebär personalansvar för fem medarbetare, du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Placering för tjänsten är vid vår fabrik i Södra Vi. Resor förekommer regelbundet i tjänsten.

Din profil
Rollen som Inköpschef är en spännande utmaning för dig som trivs i en bred roll och som motiveras av att skapa effektivitet och stabilitet i en komplex verksamhet. Du har relevant utbildning, gärna inriktning mot teknik eller ekonomi, i kombination med flerårig erfarenhet av en ledande befattning. Du är affärsorienterad med talang för att förhandla fram gynnsamma avtal och smarta upplägg som gagnar hela verksamheten. Då vi ingår i en global koncern är engelska i tal i skrift på en hög nivå ett krav.

Känner du igen dig i egenskaper som analytisk, nyfiken och relationsbyggare? Bra! Då har du sannolikt goda förutsättningar att nå framgång i rollen. Vi vill jobba med dig som är genuint intresserad av att få en inblick i samtliga delar av vår verksamhet och som strävar efter att vara en stor bidragsgivare i vårt ledningsgruppsarbete. Ditt team förväntar sig en trygg och lyhörd ledare som inspirerar till samarbete och ständig utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder!

Möjligheterna är många på Ljunghäll. Om vi är rätt för varandra erbjuds du att bli en del av vår utvecklingsinriktade verksamhet där du möts av kamratlig och hjälpsam atmosfär. Hos oss är varierande erfarenheter, kompetenser och personligheter en av de främsta styrkorna för att vi ska kunna utmana och utveckla verksamheten – din roll blir ett viktigt bidrag i detta arbete. Vi ser till att du får den kompetensutveckling du behöver för att stärka din kompetens och därmed även verksamheten. Om du är motiverad och tar personligt ansvar har vi möjligheterna för dig!

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Skill Executive som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson tel.: 076–6771288 eller Lydia Karlsson tel.: 070–2802424.  Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt dock senast 22 november.

Our website uses cookies. By continuing to surf on the page, you agree to us using cookies. Click here for more information.

I understand