VACANCIES

LEDIGA JOBB / VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA

ARBETSLEDARE

Är du en driven och ansvarsfull ledare som trivs med att arbeta nära produktionen? Då kanske det är dig söker! Ljunghäll är ett av Europas ledande företag inom pressgjutning och det största pressgjuteriet i Sverige. Nu expanderar vi ytterligare och investerar i vår fabrik i Södra Vi. Därför söker vi nu ytterligare Arbetsledare till vår produktion.


Som Arbetsledare har du personal- och verksamhetsansvar för din avdelning. Du säkerställer att avdelningen når uppsatta produktionsmål, med fokus på arbetsmiljö, kvalitet, leverans och effektivitet. Du har också en ledande och coachande roll, med personalansvar för ca 40 medarbetare. Personalgruppen består av operatörer, som arbetar skiftgång, samt kvalitetstekniker, produktions- och drifttekniker och samordnare/planerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är bl a:

 • dagligen leda och fördela arbetsuppgifterna på ett sådant sätt att produktionen blir så effektiv som möjligt
 • planera för din avdelnings kort- och långsiktiga behov
 • ansvara för medarbetarutveckling, introducera nya medarbetare samt hålla i månadsmöten
 • bedriva förbättringsarbete och effektivisera rutiner och arbetssätt i produktionen
 • hantera och svara på reklamationer, såväl inom miljö- som kvalitetsområdet
 • viss kund- och leverantörskontakt ingår också i rollen

Som Arbetsledare blir du en del av arbetsledargruppen, där ni tillsammans deltar i interna utvecklingsprojekt för olika områden, t ex inom kvalitet, produktion och Lean. Du har också ett nära samarbete med projektledning, inköp m fl. Rapportering sker till Gjuteri- och Bearbetningschef i produktionsledningsgruppen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med inledande 6 månaders visstidsanställning. Arbetstiden är dagtid, med placering på Ljunghäll i Södra Vi. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Din bakgrund
Vi söker dig som har;

 • minst gymnasial utbildning, företrädesvis med teknisk inriktning. Det är meriterande om du även har högre utbildning inom teknik.
 • tidigare erfarenhet från tillverkande industri samt erfarenhet av arbetsledande befattning. Helst ser vi att du har haft ledaransvar inom tillverkande industri.
 • förståelse/intresse för teknik och produktion
 • datorvana och goda kunskaper i Microsoft Office
 • vana att arbeta i affärssystem, om du har arbetat i SAP är det ett plus
 • goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

För arbetsledare i vårt smälteri är det även meriterande med kunskaper inom metallurgi.

Personliga egenskaper
Vi tror att du som söker har en hög ansvarskänsla och ett lösnings- och resultatorienterat arbetssätt. Du har ett naturligt sätt att motivera andra och har förmågan att leda och visa vägen för dina medarbetare. Du kan växla mellan ett operativt och strategiskt fokus, för såväl din egen avdelning som för hela Ljunghäll. Arbetet är varierande och ofta är det ett högt tempo, därför är det en förutsättning att du är flexibel och kan hantera stress på ett bra sätt. God samarbets- och kommunikationsförmåga är också viktigt, då du dagligen har kontakt med många olika funktioner inom företaget.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ditt engagemang. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din skriftliga ansökan genom att skicka ditt CV och personliga brev till Lisa Bauer på HR-avdelningen, lisa.bauer@ljunghall.com. Vi tar in kandidater på intervju och tillsätter löpande, skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi låter annonsen ligga ute till dess att tjänsterna är tillsatta.

Frågor om tjänsten besvaras av Bearbetningschef Pierre Brorsson på 0492-166 72 och Gjuterichef Lars Gustafsson på 0492-166 81. Läs mer om oss på vår hemsida; www.ljunghall.com


Möjligheterna är många hos Ljunghäll

Om vi är rätt för varandra erbjuds du att bli en del av vår utvecklingsinriktade verksamhet där du möts av kamratlig och hjälpsam atmosfär. Du får jobba med en högautomatiserad produktion och väl investerad maskinpark. Hos oss är varierande erfarenheter, kompetenser och personligheter en av de främsta styrkorna för att vi ska kunna utmana och utveckla verksamheten – din roll blir ett viktigt bidrag i detta arbete. Vi ser till att du får den kompetensutveckling du behöver för att stärka din kompetens och därmed även verksamheten. Om du är motiverad och tar personligt ansvar har vi möjligheterna för dig!

Om oss
Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Vårt moderbolag, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.

 

Our website uses cookies. By continuing to surf on the page, you agree to us using cookies. Click here for more information.

I understand